Psihoedukacija Beograd Novi Sad
Dugotrajna neprijatna osećanja Program ličnog razvoja Stručno usavršavanje Poslovna komunikacija Članci o aktuelnim psihološkim temama Biografija Kontakt
Psihoterapija i savetovanje

Problemi u partnerskim odnosima

Partnerski odnosi su za mnoge ljude veoma važni i u centru su njihove pažnje. Ipak, često ostaje nejasno kako ostvariti uspešnu partnersku vezu i biti srećan, iako u braku. Ove nejasnoće često su uzrokovane idealizovanim, pogrešnim predstavama o ljubavi koje su partneri tokom razvoja stakli. Tako da partneri u startu imaju pogrešna očekivanja, koja dovode do problema i frustracija.

Svrha partnerskih odnosa i ljubavi u najširem smislu je stvaranje intimnog sveta u kojem osoba može da bude autonomna i onakva kakva jeste. Zato je važno da biramo partnera čije nam se vrline sviđaju, a mane možemo da podnesemo. U suprotnom, brak se pretvara u misiju proganjanja, menjanja partnera i traženja krivca.

Kako bi smo izbegli ovaj scenario i izgradili funkcionalnu vezu ili brak važno je učiti kako da gradite partnerski odnos, odnosno kako od zavisničke pozicije “Mora mi ugađati” ili “Moram mu ugoditi” da dođete do autonomije ličnosti i funkcionalne povezanosti.

Psihološko savetovanje će vam pomoći da objektivnije, sa većom distancom sagledate sebe i svoje potrebe u partnerskom odnosu.

 
 
  Pretraga sajta
 
Dugotrajna neprijatna osećanja
Problemi u partnerskim odnosima
Problemi u komunikaciji
Problemi u vaspitanju
Nizak nivo samopouzdanja
Narkomanija
Kockanje
 

Program ličnog razvoja
Asertivni trening – prijave u toku
Emocionalna pismenost – prijave u toku
Stručno usavršavanje
Asertivni trening – 6.05.2018.
Emocionalna pismenost – 25.03.2018.


Program ličnog razvoja
Asertivni trening – prijave u toku
Emocionalna pismenost – prijave u toku
Stručno usavršavanje
Asertivni trening – 4.02.2018.
Emocionalna pismenost – maj, 2018.

Prijava za kurs
Psihopolis institut
TA centar
Društvo psihoterapeuta Srbije
 
Telefonsko savetovanje Rečnik psiholoških pojmova Pratite grupu na Fecebook-u